• Vitaminok, fehérjék és aminosavak akciósan a legolcsóbban

Pár gondolat a fürészpálma előnyeiről

Pár gondolat a fürészpálma előnyeiről
A fűrészpálmát évszázadok óta használják a prosztata megfelelő működésének támogatására.
Különösen fontos az 50 év feletti férfiak számára, hogy gátolja a prosztata gyulladását, a prosztata megnagyobbodását, valamint elősegítse a normál vizeletáramlást.
A fűrészpálma a férfi nemi hormonok szabályozása révén működik, az 5-alfa reduktáz enzim gátlása révén, amely a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná (DHT) alakítja.
 
Csökkenti az androgén receptorok aktivitását, és segít kontrollálni a nem kívánt gyulladásos folyamatokat a prosztata mirigyben.
A klinikai gyakorlatban, leggyakrabban más növényi kivonatokkal, mint pl. csalángyökér, lenmagolaj vagy kisvirágú füzike kivonattal kombinálják .
 
A tesztoszteron hormon korosodó férfiaknál magasabb arányban alakul át ösztrogénné. A prosztata sejtek érzékenyek az ösztrogének stimuláló hatásaira, ezáltal gyulladások, később szöveti elváltozások alakulhatnak ki.
 
A csalángyökér segít megvédeni a prosztata sejteket a túlzott ösztrogénszint ellen. Emellett növeli a szabad tesztoszteron-szintet, ami az egészséges férfi nemi hormonháztartás egyik legfontosabb jellemzője.