• Vitaminok, fehérjék és aminosavak akciósan a legolcsóbban

Az egyik legnagyobbra tartott tradicionális gyógynövény

Az egyik legnagyobbra tartott tradicionális gyógynövény
A kurkuma megszokott összetevője a fejlettebb glükózamin és kondroitin tartalmú készítményeknek.
A szabadalmaztatott Curcumin C3 Complex® a kurkuma kivonatok arany standardja, amely 95%-os kurkuminoid tartalommal rendelkezik, mely egyedülállóvá teszi a kurkuma termékek egyre népesebb táborában.
 
Az ismert gyulladáscsökkentők esetében nem ritkaság, hogy a tényleges biológiai hatást nem maga a hatóanyag, hanem annak egyik bomlásterméke váltja ki, így egy adott gyógyszer hatása nagyban függ a fogadó szervezet reakcióitól.
 
A kurkuminnak ugyanez a különlegessége: a biológiai hatást nem maga a hatóanyag, hanem annak meghatározott metabolitjai, bomlástermékei fejtik ki. Ezek a metabolitok szervezetünkben keletkeznek a kurkumin lebontása során, így a kurkumin szervezeten belüli transzformációja nagy fontossággal bír. 
 
A hatóanyagok, gyógyszerek metabolizmusa szervezetünkben két egymást követő lépésben zajlik, melyet a farmakológia Fázis I.- és Fázis II. metabolizmusnak nevez. Ennek során a bevitt hatóanyagok két lépésben aktiválódnak, majd vízoldhatóvá válva szervezetünkből kiürülnek. Egyes esetekben a metabolizmus során aktivált anyagok biológiai hatása jelentősen eltér a kiindulási vegyülettől.
 
A kurkumin esetében az I. fázis metabolitjai a biológiailag aktív formák. Ha fokozódik a II. fázis metabolitjainak jelenléte, az nem jár semmilyen pozitív hatással, tekintve hogy a II. fázis konjugáltjai nem fejtenek ki biológia aktivitást. 
 
A kurkumin tényleges hatáserősségét tehát nagy mértékben az dönti el, hogy a termékekben jelenleg alkalmazott technikák képesek-e a Fázis I. aktív metabolitjait (nem-konjugált kurkuminoidokat) biztosítani az emberi szervezet számára vagy csak a biológiailag inaktív II. fázisú konjugáltak mennyiségét növelik.
 
A GOLD STANDARD CURCUMINOIDS egy szabadalmaztatott feketebors kivonatot, BioPerine®-t is tartalmaz, ami húszszorosára képes növelni a kurkuminoidok bio-elérhetőségét. Ez a növekedés a kurkuminra magára vonatkozik, nem pedig annak inaktív II. fázisú metabolitjaira.